Vakuovací sáčky na potraviny
Speciálně pro potraviny
Vakuovací sáčky Miele jsou vyvinuty pro speciální použití: jsou odolné proti vysokým teplotám, odolné při vaření a proti roztržení, vhodné pro potraviny a neobsahují změkčovadla – tak jsou všechny potraviny bezpečně uchovány. Obzvláště důležité: přenášení chutíobsahu sáčku je vyloučeno. V dodávaném příslušenství naleznete plastové sáčky různých velikostí. Potřebujete jich více? Další můžete dokoupit v e-shopu Miele.
Variabilní doba svařování
Individuálně svařeno
Aby se potraviny optimálně uchovávaly ve vakuovacím sáčku nebo byly připraveny k vaření metodou sous-vide, je rozhodující volba doby svaření: tenčí sáčky a originální obaly, jako jsou například sáčky na brambůrky, byste měli jemně a bezpečně uzavřít na stupni 1. Tím zůstanou potraviny co nejlépe ochráněny před přenášením zápachů nebo chutí. Pro vaření metodou sous-vide se silnějšími sáčky doporučujeme stupeň 3.
Velká užitná plocha
Dostatek místa pro každou velikost
Zcela flexibilně: využijte vakuovací zásuvku Miele pro nádoby a sáčky nejrůznějších velikostí. Až do maximální velikosti 250 x 350 mm a výšky 80 mm naleznou ve velkorysém vnitřním prostoru zásuvky dostatek místa všechny druhy potravin podle toho, kolik jich chcete vakuovat.
Ovládání SensorTouch
Intuitivní a redukováno
Snadné ovládání: vakuovací zásuvku Miele ovládáte zcela jednoduše a intuitivně na senzorovém dotykovém panelu, který se nachází pod sklem. Máte k dispozici přímý přístup ke všem provozním způsobům – pro optimální komfort při obsluze. Zároveň lze dotykový panel snadno čistit a udržovat
Výsuvné pojezdy
Praktické a ergonomické
Díky praktickému výsuvnému pojezdu lze vakuovací zásuvku Miele kompletně otevřít. To vám výrazně usnadní plnění a vyjímání a zajistí komfortní manipulaci. Pomocí stabilních teleskopických lišt můžete zásuvku vysouvat a zasouvat zcela snadno.
Velká rozmanitost využití
Rozmanité možnosti
Lhostejno, zda si přejete delší trvanlivost potravin nebo naporcování: naše vakuovací zásuvka Vám nabízí nejrůznější možnosti použití. Vakuované potraviny zůstanou déle čerstvé a jsou perfektně připraveny pro metodu vaření sous-vide. Užijte si intenzivní chuti díky vakuování marinovaného masa. Obzvláště praktické: otevřené obaly nebo sklenice můžete zcela jednoduše opět uzavřít.
Příprava metodou sous-vide
Optimálně připraveno
Pro šetrné vaření metodou sous-vides s parní troubou Miele perfektně připravíte pokrmy za pomoci vakuovací zásuvky Miele. K tomu se odsává z vakuovacích sáčků s potravinami vzduch a kyslík. Následně jste připraveni pro zvlášť šetrnou přípravu pokrmů metodou sous-vide, při které zůstává zachována velká část vitaminů a živin. Současně se podaří např. maso obzvláště šťavnaté a s výrazným aromatem.
Push2Open
Stačí jediný dotyk
Máte plné ruce? Žádný problém, zatlačte jemně na zásuvku a ta se okamžitě otevře díky praktickému mechanismu Push2Open. Pružina se postará o to, že se zásuvka doširoka otevře a je připravena k naplnění a obsluze. Záměrné provedení bez rukojeti vytváří kromě toho perfektní souhru designu s ostatními vestavnými přístroji.
Opětovně použitelné vakuovací nádoby
Dlouhá doba používání
Z lásky k přírodě: v opětovně použitelných vakuovacích nádobách budou vaše potraviny chráněny obzvlášť dobře. Zároveň můžete nádoby používat stále znovu a jejich připojení ve vakuovací zásuvce pomocí adaptéru je zcela jednoduché.
Vakuování
Delší trvanlivost a perfektní připrava
Odsátím vzduchu a kyslíku jsou potraviny optimálně připraveny na další přípravu v parní troubě metodou sous-vide. S vakuovacími sáčky můžete také velice dobře porcovat a marinovat ryby, maso a zeleninu, předzásobovat se jimi a uzavírat již otevřená balení. Další výhoda: pro maximální prodloužení trvanlivosti potraviny zavakuujte, než je zmrazíte – chuť a vitamíny se tak lépe uchovají a nedojde ke spálení mrazem. Navíc ušetříte místo v mrazničce.
Tři stupně vakuování
Vhodné pro každé použití
Vyberte si ze tří různých vakuovacích stupňů: chtěli byste šetrně vakuovat ovoce citlivé na stlačení? Potom zvolte stupeň 1. Pro maso Vám doporučujeme maximální stupeň 3 a pro potraviny s vysokým podílem vody stupeň 2. Tak ochráníte optimálně své potraviny a zajistíte nejlepší výsledek.
Vakuování v nádobě
Vždy šetrně
Pro potraviny citlivé na tlak jako bylinky, zeleninu nebo ovoce se optimálně hodí vakuovací nádoby. I plátkované nebo tekuté potraviny, například polévky nebo omáčky, můžete díky vakuovacím nádobám zcela snadno zavakuovat na jednotlivé porce a prodloužit tak jejich trvanlivost. Naplněnou nádobu stačí jednoduše připojit na speciální adaptér ve vakuovací zásuvce, přes který se pak během procesu vakuování odsaje vzduch.
Uzavření sklenic
Zbylé pesto nebo dětskou výživu ve skle můžete zcela snadno opět uzavřít ve vakuovací zásuvce Miele a bezpečně je tak uchovat. Není nutné je přelévat – originální sklenice s výškou do 8 cm se totiž dají bez problému zavakuovat. Kromě toho můžete ve vakuovací zásuvce vzduchotěsně uzavírat také kompoty, nakládanou zeleninu, tepelně zpracované potraviny nebo chuťovky v zavařovacích sklenicích.
Vakuování tekutin
Bezpečně uložené
Zbylo vám trochu polévky od oběda? Tak ji zkrátka přelijte do vakuovacího sáčku a polévka vydrží déle. Vakuované tekutiny navíc v chladničce uskladníte daleko úsporněji. I marinády nebo salátové dipy se pro tento způsob ukládání perfektně hodí. Potřebujete tekutiny přepravit? Ve vakuovacím sáčku budou uloženy naprosto bezpečně.
Delší trvanlivost
Delší trvanlivost
Ryby a zeleninu v chladničce krátkodobě nejlépe uskladníte v zóně PerfectFresh – vaše potraviny vydrží zavakuované mnohonásobně déle, aniž by ztratily cokoliv ze své chuti nebo kvality. Vakuování chrání potraviny v chladničce před spálením mrazem a vzájemným přenosem chuťových a pachových látek. V neposlední řadě i chléb a housky zůstanou při vakuování a pokojové teplotě čerstvé po dlouhý čas.
Marinování
Maximální chuť
Extra silná chuť: namarinujte si maso nebo rybu a pak je zavakuujte pomocí vakuovací zásuvky Miele. Díky vakuu se chuť marinády mnohonásobně zesílí, protože například nedochází k oxidaci aromatických látek. Bylinky a koření tak mohou na danou surovinu působit v koncentrované míře – výsledkem je mimořádně intenzivní chuť.
Porcování
Správná množství
Chcete si své potraviny vychutnat vždy čerstvé? S vakuovací zásuvkou je porcování bylinek, sýru a salámu velice jednoduché. Jejich chuť zůstane zachována a budete si je moci vychutnat po delší čas. Zvláště měkký sýr se v chladničce ve vakuovaném stavu udržuje daleko lépe. Jednoduše si v parní troubě ohřejte zavakuovanou porci lasagní nebo si ve vakuovací zásuvce připravte jednotlivé porce müsli, které tak zůstanou suchéa vy ušetříte místo.
Opětovné uzavření
Čerstvé – i při druhém otevření
Znáte to určitě také: po večeru stráveném u televize zbyly načaté balíčky s chipsy a popcornem. Naše vakuovací zásuvka nabízí optimální řešení – dokáže totiž originální balení zavřít jemně a bezpečně. Tím své potraviny uchráníte od nežádoucího přenosu chuťových a pachových látek. Zbylé pamlsky tak budou i později stále chutné.